Rabu, 6 Oktober 2010

Lagi satu ‘konspirasi Galas’ oleh UMNO.

Salam perjuangan salam persaudaraan...

Keresahan sekali lagi melanda kehidupan Anu War Al-Juburi. Seperti sebelum ini, isu lubang kunyit terus mewarnai perjalanan politik beliau. Dimanakah agaknya NIKMAT berjubur? dilubangnya ke, atau dibatangnya? Hanya Anu War yang boleh menjawab.

Umum telah mengetahui sebelah petang tadi, Rahimi Osman bekas Pembantu Umum Pakatan Rakyat telah membuat laporan polis berkaitan isu dipaksa menandatangani akuan bersumpah.

Pejuang/// tak mahu menceritakan berkaitan Rahim, tetapi berminat untuk berkongsi bersama sahabat pembaca serangan balas dari team AnuWar....

Peguam pasukan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Sankara Nair dalam reaksi segera menafikan dakwaan Rahimi Osman bahawa bekas pembantu Ketua Umum Pakatan Rakyat itu telah dipaksa menandatangani dua akuan bersumpah berkaitan kes liwat akhir Jun 2008.

Sankara berkata, Rahimi menandatangani akuan bersumpah itu secara sukarela selepas mengadakan pertemuan dengan peguam-peguam Anwar di Quality Hotel dua tahun lalu.

Pejuang/// nak tanya betul ke ni?

Sebaliknya Rahimi Osman antara laporannya berkata :

Akuan bersumpah pertama ditandatangani pada 28jun 2008 dan akuan bersumpah kedua ditandatangani selepas dipinda kandungannya di hadapan pesuruhjaya sumpah yang tidak dikenali di old town petaling jaya dengan mencatatkan nama najib dan rosmah dalam konspirasi kes liwat terbaru anwar dengan saiful.

“Saya hendak menegaskan di sini bahawa Rahimi tidak dipaksa menandatangani akuan bersumpah. Dia menyediakan akuan bersumpah secara sukarela yang memihak kepada Anwar,” kata Sankara (Lawyer pundek AnuWar lagi mau menipu).

“Dia (Rahimi) dengan bebas memberi maklumat. Saya hadir bersama dengan beberapa peguam semasa dia menerangkan apa yang sebenarnya telah berlaku,” kata Sankara paria lagi.

Sankara paria juga berkata Ketua Penerangan PKR Latheefa Koya, yang juga salah seorang peguam kes Anwar dalam kes liwat terbaru sekarang ditanggungjawabkan untuk mendapatkan tandatangan Rahimi pada akuan bersumpah yang dimaksudkan.

Petang tadi, Rahimi mendakwa beliau telah dipaksa mengaitkan Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah dalam kes liwat kedua dihadapi Anwar dengan menandatangani dua akuan bersumpah.

Dalam pada itu, anggota Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR Badrul Hisham Shaharin (seorang lagi barua AnuWar) menyifatkan Rahimi melancarkan kempen pilihan raya kecil Galas bagi pihak Umno hari ini selepas parti dominan BN itu sudah panik dengan kemungkinan pertembungan di kawasan majoriti Melayu.

“Dalam keadaan mereka sedang melakukan perang saraf memaksa semua percaya bahawa Melayu sudah benci Pakatan Rakyat dan mencintai Umno melalui Perkasa yang mendapat hak francais pembakar suhu perkauman, sudah tentu pilihan raya kecil di kawasan Melayu ini mencemaskan mereka,” kata Badrul Shaharin menerusi blognya.

Hello Badrul, hang nie barua level mana? Hang tahu ke membezakan UMNO dan PERKASA? Kalau hang kata UMNO dan PERKASA memperjuangkan nasib dan maruah MELAYU, pejuang/// sokong 100%. Tapi kalau hang kata PERKASA mendapat hak francais pembakar suhu perkauman, sebenarnya hang telah dibutakan hati untuk menyatakan kebenaran.

Pejuang/// tahulah yang si kitol Badrul merupakan calon Angkatan Muda Keadilan, jadi janganlah menaguk di air yang keruh. Hang tu kira bernasib baiklah lahir dengan wajah yang tak hensem, kalau tidak sudah tentu antara pemuas nafsu bos sendiri.

“Kempen BN sempena Galas bermula hari ini dengan ‘kick offnya’ dimulakan oleh Rahimi, bekas kakitangan di pejabat Anwar Ibrahim. Badrul atau nama glamournya “Chegubard” melabun lagi dengan berkata bahawa, strategi menggunakan Rahimi sudah dihidu beberapa hari lepas, kononnya akan membuat aduan polis yang dia juga diliwat.

Badrul menyoal, “kalau dia kena paksa kenapa sekarang, kenapa dekat dengan Galas?” Mudah jer jawapannya Badrul oiii.... Kerana Allah telah menentukan segalanya.

Hang percaya kepada Allah? Hang percaya semuanya datang dari Allah? Jadi jangan nak merepek. Jaga dubur hang tu. Bukan apa, dah seorang demi seorang orang kanan bos hang lari. Esok AnuWar takda pilihan maka jubur hang juga diliwatnya.

Nak tanya ni : Kenapa semua di Lotus tadi cuma orang India jer yang membuat protes sidang akhbar? Mana ahli PKR yang berbangsa Melayu?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pejuang/// tidak sama sekali bertanggungjawab atas sebarang komen yang diberikan oleh sahabat ke dalam artikel pejuang///.