Ahad, 19 Julai 2009

Kejutan dari Nizar pulak!!!Surah AlImraan ayat 118
Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.


Surah Al-Imraan ayat 78
Dan sesungguhnya, di antara mereka (Ahli Kitab itu) ada (Ketua-ketua ugamanya) yang memutar-mutar lidahnya semasa membaca Kitab Taurat (dengan mengubah maknanya), supaya kamu menyangkanya sebahagian dari Kitab Taurat padahal ia bukanlah dari Kitab itu. Dan mereka pula berkata: "(bahawa) ia adalah (datangnya) dari sisi Allah", padahal ia bukanlah dari sisi Allah; dan mereka pula tergamak berkata dusta terhadap Allah sedang mereka mengetahui (bahawa mereka adalah berdusta).


Surah AlImran ayat 28
Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali.

ASTARGHFIRULLAHHAL'AZIM, apa ke hel nye yeop Nizar kome ni. Tau ler kepola otak dah mereng, tapi takkan nak jual agama semata-mata nak ngikut kater Ngeh dan Nga. Sampe sanggup berlilin-lilin macam paderi Kristian.

Amalan "vigil" ni amalan orang Kristian, kalau yer pun nak tarik pengaruh orang Kristian takkan nak mengamalkan amalan agama mereka. Rasullulah pernah bersabda orang Nasrani dan Yahudi takkan puas hati sehingga orang Islam ikut cara mereka.

Nampaknya Nizar dah ikut cara Kristian. Malah Mufti Tan Sri Harun Sani pun dah cakap amalan ini bertentangan dengan ajaran Islam. Takkan nak tinggalkan cakap mufti ikut cakap Nga dan Ngeh.

Inilah sebenarnya Nizar bertopengkan agama. Kita nak tengok apa kata pemimpin PAS tentang amalan ahli jawatankuasa pusat PAS yang dapat undi tertinggi dalam pemilihan parti itu.

==> Apa lagi puak-puak PR, komen la...apa la jawapan anda semua yer...kita nantikan dan fikir-fikirkan...mesti kata ni super impose...betul.betul.betul tak...

2 ulasan:

 1. PENULIS BLOG INI TERLALU BODOH!!!!! HAHAHAHA SAYA TERTAWA MEMBACA TULISANNYA....INI KERANA DALAM AGAMA KRISTIAN PUN TIDAK ADA SESI MEMEGANG LILIN. JADI, AKSI MEMEGANG LILIN HANYALAH SUATU TANDA PENGHORMATAN KEPADA SI MATI DAN TIDAK MELIBATKAN APA-APA AGAMA.......UMNO-BN ADALAH BAGAIKAN ISRAEL SEKARANG...MEREKA SANGGUP MEMBUNUH ORANG YANG TIDAK BERDOSA SEMATA-MATA UNTUK MENCAPAI MATLAMAT MEREKA.....UMNO-BN-MACC KEJAM DAN GANAS SEPERTI ISRAEL!!!!!!

  HIDUP PAS!! DAP!!! PKR!!!! PAKATAN


  MATI BN!!! UMNO!!! MACC!!!

  BalasPadam
 2. Hai...hai....Hai..... Lancang sungguh kata-katamu itu. Apa pun terima kasih atas ulasan dikau yg tak bernama dan semoga ALLAH akan membuka semula hati mu yg buta dalam mencari kebenaran. Kata2 penulis coretan ini benar krn ALLAH tidak mengizinkan umatNYA memperdagangkan UGAMA demi kepentingan parti.
  PAS - PARTI AJARAN SESAT....

  BalasPadam

Pejuang/// tidak sama sekali bertanggungjawab atas sebarang komen yang diberikan oleh sahabat ke dalam artikel pejuang///.