Jumaat, 26 Jun 2009KUALA LUMPUR, 25 Jun (Harakah) - "Umno kecundang lagi. Kali ini mereka tumbang dalam isu kerajaan perpaduan." - KATA MEREKA LER......

Menurut Ketua Umum KeADILan, Dato' Seri Anwar Ibrahim, strategi yang cuba dipasang oleh Umno tidak menjadi sebaliknya mereka kecundang.

"Umno kecundang lagi dalam isu kerajaan perpaduan. Strategi mereka untuk meretakkan hubungan Pakatan Rakyat berkecai,"jelasnya dalam satu catatan di blog peribadinya.

Menurutnya, sambutan pimpinan Pakatan Rakyat dan rakyat terhadap kenyataan bersama amat positif sekali.

"Alhamdulillah, sambutan pimpinan Pakatan Rakyat dan rakyat terhadap kenyataan bersama amat positif sekali. Saya berulangkali menegaskan bahawa permasalahan yang sengaja digembar-gemburkan di media Umno dapat dileraikan seandainya pimpinan bersama menanganinya secara bijak,"ulasnya.

Tambahnya, pimpinan PAS ternyata lebih pintar dan pastinya berpaut kepada prinsip perjuangan seperti, 'istiqamah' yang disebut oleh Tuan Guru Nik Aziz dan memperkukuh institusi kenegaraan seperti "membanteras rasuah, memperbaiki badan kehakiman serta Suruhanjaya Pilihan Raya yang bebas dan adil" yang diucapkan oleh Tuan Guru Abdul Hadi.

Selain itu, beliau turut menghargai peranan yang dimainkan oleh pimpinan tertinggi DAP seperti Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan pimpinan KeADILan, Dr Syed Husin Ali,Azmin Ali dan Saifuddin Nasution dalam isu kerajaan perpaduan.

"Kocakan kecil ini malah lebih mematangkan dan memantapkan Pakatan Rakyat,"tegasnya. - mks._

KATA KITA PULA.......

KEHKEHKEH PAS LEBIH PINTAR MEMBELIT DARI PKR?? YA PAS MEMANG PINTAR MEMBELIT DARI PKR, LEBIH PINTAR MEMBELIT DARI ANWAR SEHINGGAKAN TERBELIT DIRI SENDIRI! ANWAR BUAT2 LUPA ATAU OTAK DIA DAH BERASAP MEMIKIRKAN KES BELIAU HINGGAKAN TAK TAU SAPE YANG MENGUSULKAN KERAJAAN PERPADUAN TERLEBIH DULU?? PAS YANG MENGIKAT TALI GANTUNG KE LEHER MEREKA SENDIRI!!. TAPI ITU SEMUA MASTER PLAN KAU JUGAK!

KAU SENGAJE BIARKAN HAJI HADI MENCALARKAN IMEJ PAS DI MATA MASYARAKAT!. NIK AZIZ HANYE PENAMBAH SERI MENCONTENG ARANG KE MUKA HADI MANAKALA USTZ NASHA UMPAMA BATANG PISANG, TERPAKSA MENERIMA CACI MAKI DARI AJIS BIOL LAGI BAHALOL DAN KAU ADALAH PUPPET MASTER DI AKHIR CERITA!

AL JUBURI MENDAKWA UMNO TERPERANGKAP DLM PERMAINAN PAS? SI JUBURI NAK MAIN WAYANG APE PULAK NI? HANYA MANUSIA BENGAP KAKI SUNTUT MCM DIA AJE BOLEH ANGGAP MCM TU. TANYA LA HAJI HADI SEJAK BILA BELAJAR JADI TUAN DIREKTER, TULIS SKRIP SENDIRI, JADI PELAKON SENDIRI, JADI HERO SENDIRI, JADI PENYANGAK SENDIRI, JADI PEMBUNUH DIRI SENDIRI SEBELUM MENDAPAT KELULUSAN DARI KEPALA2 LANUN PAKATAN?? KENAPA NAK TUDUH ORANG LAIN PULAK YANG MAIN WAYANG??

KALAU PUN SI JUBOR DAH TAU HJ HADI LEBIH BIJAK DARI DIA, SI JUBOR JUGA KENA TANYE DIRI SENDIRI, MACAM MANA DIA LANGSUNG TAK TAU PLANNING HAJI HADI? BUKANKAH KAU TU KETUA PAKATAN? APE PERANAN KETUA PAKATAN? BUAT BODOH? TUTUP SEBELAH MATE? BIAR AKU BAGITAU..SEBENARNYA AL JUBURI DAH MALAS NAK AMBIL TAU MASALAH DALAMAN PAS SEBAB MASTER PLAN (MINTAK KES DI GUGURKAN) DIA DH KETAHUAN. ORANG2 KEPERCAYAAN YANG DIHARAP2KAN AGAR DAPAT MENGUASAI JAWATAN PENTING AKHIRNYA DAH JADI TUKANG MASAK DAN TUKANG CUCI JAMBAN AJE. JADI SEBAGAI GANTINYA, MAHFUZ AL MAHFIZ, SALAHUDIN BASAH KUYUP DAN MUS'TAKPE' ALI DITUGASKAN MENJADI PENCUCI OTAK GOLONGAN ULAMA SELEPAS NI.

SEBENARNYA UMNO TAK RUGI APA2 PUN MALAH KEPERCAYAAN RAKYAT KEPADA UMNO SEMAKIN JELAS!. UMNO HARUS BERTERIMA KASIH KEPADA ANUWAR JIKALAU BUKAN KERANA "SENTUHAN KECUNDANG", "KEBIJAKAN" DAN "KEBONGOKAN" PAKATAN RAKYAT KEH.....KEH.....KEH......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pejuang/// tidak sama sekali bertanggungjawab atas sebarang komen yang diberikan oleh sahabat ke dalam artikel pejuang///.